Real Rocks  [Bernard@2016-02-19 19:18:38]

Real Rocks

M-XXL.


Foto's City Lizard  [Jeroen@2016-02-19 19:07:56]

Foto's van Boulderzaal City Lizard

Certificering L escale  [Jeroen@2008-10-31 15:19:19]

SLVTR verzorgt certificering Salle d'escalade L'Escale

Alle klimwanden van Salle d'escalade L'Escale in Arlon (België) zijn door SLVTR volledig gecontroleerd en waar nodig aangepast om aan de norm (NEN 12572) te kunnen voldoen. Tevens zijn alle top-rope constructies vervangen door een nieuwe, zwaardere RVS uitvoering. Nadat dit was gedaan is de volledige klimwand en alle bijbehorende constructies volgens de norm getest onder supervisie van Vinçotte. Certificering heeft daarna plaatsgevonden.

 

Klimwand Delpindoorski  [Jeroen@2008-10-31 15:10:04]

SLVTR Klimwand voor Delphindoorski

Bij skiën horen bergen en bij bergen hoort klimmen. In korte tijd hebben we het idee voor een gebruiksklare wand bij Delphindoorski in Ermelo, gerealiseerd.  De  klimwand is 6,5 meter hoog met 16 verschillende klimroutes. Ook deze U-vorm is een manier om een klimwand te plaatsen. Via deze link kun je de wand ook op de website van Delphindoorski bekijken.

 

Boulderwand KMS  [Jeroen@2008-06-25 22:58:28]

66 m2 Boulderwand voor de KMS

Onlangs leverde SLVTR de boulderwand van de Koninklijke Militaire School te Brussel op. De wand is volledig gebruiksklaar opgeleverd inclusief SLVTR klimgrepen. De boulderwand is een uitbreiding van de klimmogelijkheden van het moderne en uitgebreide sportcentrum van de militaire school. De wand is direct naast de bestaande klimmuur geplaatst. De foto's zijn genomen vlak voor het inschroeven van de boulders.

opschroefgrepen  [B+@2006-12-13 16:47:33]

Nieuwe opschroefgrepen (screwers)

Als voorproefje op ons nieuwe assortiment grepen laten we hier alvast onze nieuwe opschroefgrepen zien, welke met schroeven op elke plek aan elke wand zijn te bevestigen. Al geruime tijd hadden wij opschroeftreedjes beschikbaar. Met name voor het technische voetenwerk beter geschikt, omdat in veel kleine treetjes men eenvoudig op de bout kan gaan staan. De nieuwe modellen vonden wij noodzakelijk om meer keuze te hebben, maar ook om voor de handen op rechte wanden of om hoeken meer mogelijkheden te kunnen bieden. Wij hebben deze serie toepasselijk "screwers" genoemd.

BOULDER 2006  [jeroen@2006-12-05 16:01:06]

SLVTR clim:bits leverde ter gelegenheid van BOULDER 2006 een nieuwe boulderwand aan Klimzaal Blok:

Foto's van de nieuwe door SLVTR clim:bits ontworpen en gebouwde wand:

BAC Boulderstructuur  [jeroen@2005-09-12 23:55:03]

BAC neemt mobiele boulderstructuur in gebruik

De Belgische Alpenclub heeft de SLVTR mobiele boulderstructuur in gebruik genomen. Deze enorme structuur is speciaal voor evenementen en wedstrijden vervaardigd.
De structuur bestaat uit losse onderdelen, welke ter plaatse worden gekoppeld tot 1 grote boulderstructuur of meerdere kleinere structuren.
Het oppervlak is van polyester en afgewerkt met een zandstructuur, zodat alle hoeken en kanten ook als greep gebruikt kunnen worden. Daarnaast is de wand ruimschoots voorzien van inslagmoeren voor de bevestiging van de klimgrepen.

De Belgische Alpen Club verhuurt deze structuur ook. Klik hier voor meer informatie.

 

KUB-C bouldercompetitie  [Bernard@2005-04-05 22:04:47]

SLVTR clim:bits sponsort KUB-C bouldercompetitie

In Klimmuur Utrecht wordt een maandelijkse low profile bouldercompetitie georganiseerd. Centraal staat dat er lekker geboulderd wordt met op de achtergrond een competitief element. Dat betekent onder andere zelf bijhouden welke boulders je topt. Per maand wordt een klassement opgemaakt waarbij dames en heren worden gescheiden. Per maand een winnaar, en na de drie maanden een overall winnaar.

SLVTR clim:bits sponsort de competitie door de grepen beschikbaar te stellen voor een flink aantal boulders. Iedere maand heeft een kickoff op de eerste zaterdag van de maand. (Niet in januari) 
Het laatste nieuws over de competitie vindt je op de KUB-C pagina.

Iedereen die een dagje lekker wil boulderen is meer dan welkom. De klimmuur heeft overigens een apart (laag) bouldertarief van nog geen vier euro. De prijzen voor de winnaars zijn altijd een verrassing. Voor vragen of meer informatie mail je: KUB-C.

NK 2004  [jeroen@2005-04-05 22:03:31]

75 nieuwe modellen op NK Sportklimmen 2004

Het Nederlands kampioenschap op 4 december 2004 betekende de introductie van 75 nieuwe grepen beschikbaar gesteld door SLVTR clim:bits. Alle routes waren gebouwd met, ook voor de klimmers, volledig onbekende nieuwe modellen. Casper Ten Sijthof bleek er geen moeite mee te hebben en werd voor de derde maal Nederlands kampioen bij de heren, mede dankzij het goede rustpunt dat hij halverwege de route vond. Bij de dames klom Rachèl Nilwik met ruime voorsprong soeverein naar de titel.

De nieuwe modellen zijn vanaf heden volop verkrijgbaar, kijk hier hoe.

hoekmodule  [jeroen@2004-09-01 22:31:24]

Hoekmodule

De serie modules is uitgebreid met module E. Deze module is op een 90 gradenhoek van de klimwand te monteren, waarna hij als enorme greep te fixeren is (of als enorm obstakel in de weg zit). Dit is een ideale manier om 90 graden versnijdingen of zijkanten in zowel klim- als boulderwanden op een aantrekkelijke manier te gebruiken. Natuurlijk kunnen er ook klimgrepen opgeschroefd worden. Net als de overige modules is deze module eenvoudig te monteren en te verplaatsen door het gebruik van kruiskopschroeven. meer>>

nieuwe systeemgrepen  [Bernard@2004-09-01 22:30:31]

systeemgrepen nr.2 en nr.3

nr.2

Voor iedereen die effiënt wil trainen is systeemtraining een methode die zichzelf inmiddels heeft bewezen. Bewegingen herhalen en zwaarder maken om sterker te worden: het werkt! Om dit altijd en overal te kunnen doen (kleine boulderwanden, trainingsborden, systeemwandjes, etc.) hebben wij 2 nieuwe systeemgrepen bedacht, die weer op meerdere manieren en posities te belasten zijn. Ons assortiment bestaat nu uit een grote en een kleinere systeemgreep, welke allebei per paar worden geleverd. Meer info en foto's bij specials>>

nr.3

4e Salvatore Planet Bloc  [jeroen@2004-03-19 00:01:36]

4e Salvatore Planet Bloc in Bussum op 3 april 2004!

SLVTR clim:bits en Klimbeter.nl organiseren in samenwerking met Klimcentrum Rock Steady in Bussum op 3 april de vierde Salvatore Planet Bloc.
Voor de vierde Planet Bloc willen wij het concept van de boulderdag anders gaan uitvoeren. Deze keer wordt er geen gebruik gemaakt van de bestaande wanden in een klimhal, maar zullen in de achter Rock Steady gelegen sporthal volledig nieuwe boulderblokken worden gebouwd. Nieuw, uitdagend en spannend voor alle
deelnemers. Natuurlijk worden de blokken rijkelijk voorzien van grepen en modules van SLVTR clim:bits.


De kosten voor deze dag en het bijbehorende T-shirt zijn 15 euro. Je kunt blijven slapen door je tent op te zetten in de tuin van Rock Steady.
In de sporthal zullen een aantal bedrijven met hun stand aanwezig zijn, waar ze sportklimartikelen en -kleding laten zien en te koop aanbieden. Tevens zullen zij de geldprijzen voor de winnaars en materiaalprijzen ter beschikking stellen die onder de deelnemers worden verloot. Klimbeter.nl zal voor deskundig klimadvies zorgdragen.

De boulderdag:
De klimhal en de sporthal zijn open vanaf 11.00 uur en er kan van 12.00 uur tot 18.00 geboulderd worden.
Er worden nieuwe boulderblokken gebouwd met daarop ongeveer 150 boulders in moeilijkheid van 3+ tot en met 8a. Alle boulders krijgen een waardering met daaraan gekoppeld een aantal punten. De zes zwaarste boulders tellen voor de eindrangschikking.
Je houdt zelf je geklommen boulders bij; tijdens de dag lever je je scoreformulieren in. Halverwege de dag komt er een tussenstand zodat je weet wat je nog te doen staat.... Om 19.00 uur is de prijsuitreiking.

Inschrijving:
Je kunt je alleen inschrijven via het onderstaande inschrijffomulier.Ondanks dat er een grote sporthal beschikbaar is houden we een maximum aan van 250 deelnemers.
De eerste 250 personen die zich inschrijven komen op de deelnemerslijst. Daarna kunnen er maximaal 50 personen zich inschrijven voor de reservelijst.
Het inschrijfgeld moet voor 15 maart op de rekening zijn bijgeschreven (Geldt ook voor mensen op de reservelijst). Zoniet, dan neemt iemand van de wachtlijst je plaats in.
Mensen die op de reservelijst staan krijgen bericht over hun deelname enkele dagen na 15 maart. Na 15 maart is er alleen restitutie van het inschrijfgeld mogelijk voor mensen op de reservelijst, die vanwege teveel inschrijvingen geen uitnodiging krijgen.

inschrijfformulier

alle foto's van de sporthal

Nieuwe grepen  [Jeroen@2004-02-19 22:56:19]

Nieuwe grepen in het assortiment

Wederom hebben wij ons assortiment uitgebreid met een flink aantal nieuwe modellen. Voor de serie colonettes (zie ook specials) hebben wij vier nieuwe varianten bedacht.
In het segment van de kleinere grepen (groep B) hebben wij een kleine serie toegevoegd met grepen, waarbij de manier van vastpakken wat complexer is. Verder zijn er een aantal grepen van verschillende formaten aan de verschillende groepen toegevoegd.

BK boulderen 2004  [bernard@2004-01-26 21:50:35]

SLVTR clim:bits hoofdsponsor Belgisch kampioenschap boulderen 2004

SLVTR clim:bits is hoofdsponsor van het Belgisch Kampioenschap Blokklimmen op 14 februari 2004 in zaal Blok te Wilrijk/Antwerpen.
Dit kampioenschap wordt gecombineerd met een grootse klimbeurs, waarop diverse merken een stand hebben met daarop alle nieuwigheden voor zomer 2004 en/of hun volledige assortiment.
Inschrijvingen via de Belgische Alpen Club. Meer informatie op: Klimzaal Blok

(c) 2002, salvatore // a